Nieuws

Mees 497 wint de Zware Tour CH Eext

Een prachtig evenement , met een entourage en allure van een internationale wedstrijd, dat is Concours Hippique Eext ! Voor ons was het wel zeker de beste proef tot nu toe. Mees 497 liet zich van zijn beste kant zien en we hebben fijn gereden! We gaan ervoor dat die trent zich verder zet, elke wedstrijd stapje per stapje weer iets beter.Het was drukkend warm , dus ik was heel tevreden dat we zo door deze zware proeven heen kwamen.

Lees meer »

Eerste zoon van Jeroen 535

Na 1 week elke nacht hem te hebben verwacht kwam hij dan op zondag 5 mei rond 4 uur in de ochtend te voorschijn . De eerste zoon van Jeroen 535 is een feit.

Lees meer »

Mees 497 wordt 3de in de Intermediair 2

Mees 497 heeft weer goed zijn best gedaan in Wezep. Genoten van zijn power! Stapje per stapje groeien we. We zijn nog niet aan Grand Prix toe, maar in de Inter 2 heel knap weer een 3de plaats en net geen 66%. 4 keer gestart en 7 winstpunten 🙌

Lees meer »

Ykje & Gjald (Elias494) winnen de zilveren zweep

Ykje Baron en SBS Gjald (Elias 494) hebben de Zilveren Zweep gewonnen in de Horses2fly KFPS sportcompetitie dressuur. Met het maximaal aantal punten haalden Ykje en Gjald het kampioenschap in de klasse M2 binnen. Daarbij kregen ze ook de ‘fan ‘e Bûtemare-trofee’ uitgereikt voor de best presterende 40-plusser.

Lees meer »

Eerste Kroon Merrie van Elias 494

De eerste KROON merrie van Elias is een feit! Bijzonder trots zijn we op Hadewich fan Bommelsteyn Ster (Elias 494). Zij werd afgelopen weekend definitief KROON door het behalen van haar SPORT predikaat. Eerder won ze in 2022 al de 70e fokdagtitel It Fryske Greidhynder.

Lees meer »

Jeroen 535 wordt 3de in GP IICH Groningen

Mooie afsluiter voor Jeroen 535 ! Op het IICH Groningen was er een 3de plaats in de Grand Prix voor ons. “He was on fire” op dit super mooie en goed georganiseerde evenement, met net geen 68% heeft hij mooi constant gepresteerd in 2023.

Lees meer »

Maaike van Aken-Poll

Zo een dierbaar moment. Vlak voor het verkort onderzoek was Maaike nog bij ons op stal. Het is moeilijk de juiste woorden te vinden want Maaike van Aken-Poll is van ons heengegaan, een bijzondere vrouw die het hele leven ten volle heeft geleefd. Ze werd 90 jaar.

Lees meer »

Jeroen 535

Jeroen 535 is op basis van zijn uitzonderlijke internationale sportprestaties in aanmerking gekomen voor het Verkort Onderzoek. De 12-jarige zoon van Anders 451 wordt door MP Spahn succesvol uitgebracht in de sport. De hengst behaalde tijdens FEI internationale wedstrijden scores van 70%. Dit is een goede indicatie voor bewerkbaarheid, inzet en gezondheid van de hengst. 

Lees meer »

Elias 494 reserve kampioen dekhengsten voor de Sjees

Weer een spannende dag gisteren! Eerst de ene kanjer ingecheckt voor het Verkort Onderzoek en vervolgens wordt onze alleskunner, FEI dressuur atleet,  Elias 494 zomaar even reserve kampioen 🥈 in de dekhengsten voor de sjees rubriek !!! Wat een sfeer, wat een adrenaline 🤩🤣 echt stoer om dit allemaal mee te beleven.

Lees meer »

Mees 497 behaalt knappe prestaties in de Prix St.George

Onze dubbel reserve kampioen 2023, Mees 497, mag naar het internationale concours Leeuwarden-Indoor Friesland. 🙌 Afgelopen weekend werd hij reserve kampioen in de Lichte Tour. Het outdoor seizoen is hiermee goed afgesloten. Een gemiddelde score over de beide onderdelen van 69,386% 🥈

Lees meer »

Grote kampioen Gjald SBS

Trots op Gjald & Ykje! Ze wonnen vandaag het kampioenschap 5 jarige Friese paarden K&PP met 2 mega scores pakte ze hun voorsprong in het klassement. Goud en zilver gingen beide naar zonen van Elias 494. De Eliassen komen net als de Andersen vanzelf bovendrijven als het om echte sport aanleg en instelling gaat.

Lees meer »

Alle 3 in top vorm : Kaderwedstrijd Tolbert

Mees 497 loopt de sterren van de hemel. Met 2 mooie proeven en 2 knappe scores in de Lichte Tour, ik geniet nog even na van onze meerdaagse kader-wedstrijd in Tolbert. 68,992% op zaterdag en 68,480% mooi constant een 5de en 3de 🥉 plaats!

Lees meer »

Wereldkampioenschappen Jonge Paarden WBFSH 2023

Terug thuis van de indrukwekkende wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden in Ermelo. We hebben echt geweldig mooie paarden gezien die prachtig werden voorgesteld 🤩. We mochten vandaag kur rijden tussen al dat moois. Die kans hebben we natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Lees meer »