Elias 494 en Samantha Steenwijk schitteren in ‘one last dance’

Gepubliceerd op 18 januari 2024 om 14:10

Met het lied ‘one last dance’ gezonden door Samantha Steenwijk heeft Elias 494 met een kur op muziek in stijl afscheid van de wedstrijdsport genomen op de Hengstenkeuring op zaterdag 13 januari.

 

Erkenning WBFSH

m Elias 494 én Marc Peter Spahn te bedanken voor hun grensverleggende en baanbrekende werk in de internationale dressuur. Daarbij hebben ze een belangrijke rol gespeeld bij de erkenning van het  Friese paard als sportpaard bij de WBFSH, de bond van sportpaarden. Ze willen graag een fraaie afscheidskur rijden, als dank – en we praten even namens Peter – voor het hele team rondom de hengst, voor alle liefhebbers, fans en iedereen die op welke wijze dan ook gesupporterd heeft.

 

Definitief goedgekeurd

Marc Peter Spahn maakte in september, na het winnen van de Zware Tour bij het NK voor Friese paarden, bekend te stoppen met wedstrijden rijden. De Hengstenkeuring is dé plek om Friese paarden volop in de schijnwerpers te zetten. Elias 494 nog in training en beleeft de hengst veel plezier aan het verzorgen van de shows! We kunnen dus met zijn allen van hem blijven genieten. Daarbij werd Elias 494 eind 2023 definitief goedgekeurd als KFPS stamboekhengst, dus hij blijft nog wel actief!

(Phryso.com)