Jeroen 535

Geboren: 2011

Stam: 65

Afstamming: Anders 451 x Folkert 353 x Lammert 260

V.W.%: 16,9

Stokmaat: 1.69m

DNA-profiel: geen drager 

fokker: M. van Aken-Poll

Dekgeld: €1100,-

 

Omschrijving

Jeroen 535 is goedgekeurd op basis van zijn uitzonderlijke internationale sportprestaties, Grand Prix FEI internationale scores van 70%. Dit is een goede indicatie voor bewerkbaarheid, inzet én gezondheid van de hengst.


Jeroen 535 is een vriendelijke hengst op stal en in de dagelijkse omgang. Hij toont duurzaamheid in zijn beenwerk en heeft een interessante bloedvoering. Hij kan vanwege zijn relatief lage verwantschap van 16,9% en zijn sublieme sportprestaties een bijdrage leveren aan de fokkerij van het Friese Paard. 

 

Sportbloed

Vader Anders 451 en Grootvader Adel 357 hebben succesvol FEI Grand Prix gelopen. Waarbij Anders 451 het eerste friese paard was dat geselecteerd werd voor de wereldkampioenschappen dressuur. 
Het zijn voorlopers van hun tijd. Anders 451 liep van zijn 8ste tot zijn 18de jaar mee op Grand Prix niveau; dat is duurzaamheid en gezondheid ten top. Bovendien heeft hij op dit moment al 10 nakomelingen die hoger lopen dan Prix St. George en dat op een relatief kleine groep geboren kinderen van hem. Door deze geregistreerde KNHS resultaten, bekleed Anders 451 momenteel de hoogste plaats op de KFPS sportindex. 

 

Niet alleen bezit Jeroen 535 over 3 hele functionele basis gangen die het mogelijk maken om alle onderdelen van het aller hoogste dressuur niveau uit te voeren. Hij heeft een gallopade techniek van goede kwaliteit en functionaliteit. Hij beheerst hierdoor alle gevraagde onderdelen en met name in de pirouettes en series laat hij een goede techniek zien.
Opvallend is het gemak waarmee de hengst Piaffe en Passage en de overgangen hiertussen laat zien.

 

Topatleet

En last but not least, Jeroen 535 bezit een ongekend uithoudingsvermogen. Al op 3 jarige leeftijd blonk hij uit in uithouding en doorzettingsvermogen ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten die ook net zadelmak waren. Met een hoge piek stond Jeroen op afstand nr 1 in de resultaten-grafiek. Via lactaat metingen in het bloed kon men wetenschappelijk al aantonen dat hij een topatleet "pur sang" zou worden. Hoogstwaarschijnlijk ligt hier de sleutel van het succes van Anders 451 en Aldel 357. 

 

Dekvoorwaarden

Vers sperma van JEROEN 535 is beschikbaar op ons hengstenstation STAL BARON SPAHN .

Ons bedrijf is lid van het Nederlands KFPS Stamboek en wij werken volgens de regels en voorwaarden van de NVWA.

 

De volledige gegevens van de merrie ( kopie van de stamboekdocumenten), de eigenaar (naam en adres) en het verzendingsadres moeten aangeleverd worden bij de eerste bestelling. Liefst verzenden per mobiel bericht, WhatsApp (06-12407675) of mail.

 

Dekgelden

Alle dekgelden zijn excl. BTW, verzendkosten van het sperma en stamboekafdrachten.

 

Het dekgeld bedraagt: € 1100,-  (excl. BTW)

Voor twee merries: € 1050,- /merrie  

Voor drie merries: € 1000,- /merrie

 

Het bedrag van het dekgeld moet als volgt betaald worden:

  • Bij bestelling € 500,-  + BTW deze eerste facturatie vindt 2 weken na de eerste inseminatieplaats.
  • Bij dracht wordt het 2de deel € 600- + BTW (2 merries: € 550,- /merrie; 3 merries: € 500,- /merrie) gefactureerd, op 6 weken zonder tussentijdse gustmelding.
  • Blijkt de merrie voor 01-10-2024 na drachtigheid toch weer gust te zijn, dan crediteren wij (na ontvangst van een geldige gustverklaring, opgesteld door een erkend dierenarts) het 2de deel van uw betaling. Na 01-10-2024 kunt u hier geen aanspraak meer op maken.
  • Er wordt door ons geen inseminatie vergoeding gehanteerd voor externe inseminators. U dient dit zelf te regelen met de desbetreffende inseminator.

 

Stalgeld

Voor de stalling van de merrie wordt € 9,00 /dag + BTW berekend; met veulen € 12,50 /dag.

De merrie moet gevaccineerd zijn tegen influenza en ontwormd.

Het risico van schade aan merrie of veulen, op het station, tijdens het vervoer en bij inseminatie zijn voor de merrie eigenaar.  Stal Baron Spahn aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel aan mensen, dieren of anderszins.

Eventuele veterinaire begeleiding gedurende het verblijf op ons station wordt afzonderlijk berekend door de behandelende veearts.

 

Verzending

Het transport wordt verzorgd door de firma HippoXpress op risico en kosten van de merriehouder.

Het diepvriessperma wordt geleverd in een daarvoor geschikte container .

 

Registratie

Dekregistratie wordt ingegeven via de site van het KFPS.

De merriehouder kan het veulen via 'mijn kfps' aanmelden bij het stamboek.

 

Gustregeling

De hengst is tot 15 augustus 2024 beschikbaar voor de fokkerij.

Indien uw merrie niet drachtig is, is er geen gustregeling van toepassing.

 

Bestelling

Bij voorkeur 1 dag op voorhand of ten laatste vóór 8.30 uur op de gewenste leveringsdag.

Sperma voor zondag, moet op zaterdag besteld worden vóór 17.00 uur.

 

Verplicht aangeven bij bestelling of het sperma gebruikt wordt voor normale inseminatie, embryo spoeling of ICSI.

Bij Embryo Transplantatie of ICSI wordt het dekgeld per dracht doorberekend, ook als er meerdere embryo’s voortkomen uit één inseminatie.

 

 

Door het bestellen en ontvangen van het sperma, heeft de merriehouder kennisgenomen van onze dekvoorwaarden en dekgeld.