Vlogs

Klik op de titels van de berichten en bekijk ook onze video's.

 

Elias 494 naar Qatar

Elias 494 is weer terug uit Qatar: ‘hij maakt zijn eigen publiciteit’

Maandagmiddag 1 maart is Elias 494 weer gezond en tevreden gearriveerd in zijn eigen box bij Stal Baron Spahn in Niebert. Marc Peter Spahn reed zijn hengst van het vliegveld in Luik zelf met de vrachtwagen naar huis. ‘We kijken met heel veel plezier terug naar het avontuur in Qatar’, vertelt hij. ‘De deelname aan internationale wedstrijden smaakt naar meer.’

Lees meer »

Elias 494 in Qatar: 67,761% in de Grand Prix

Marc Peter Spahn en Elias 494 haalden in Qatar een score van 67,761% in de Grand Prix. De vijf juryleden beoordeelden hun proef tussen 67,283% en 68,152%. Daarmee kwamen ze in een sterk deelnemersveld van op een 15e plaats terecht.

Lees meer »

Laatste voorbereidingen

Elias 494 heeft de veterinaire check met glans doorstaan. Hij is klaar voor de wedstrijd. Vrijdagmiddag 26 februari om 14.27 uur Nederlandse tijd (16.27 uur in Qatar)staat de Grand Prix voor Elias 494 en Marc Peter Spahn gepland. Via clipmyhorse.tv is de proef live te volgen.

Lees meer »

Eerste training in Quatar

De eerste training van Elias 494 zit erop. Ondanks de hoge temperatuur (25 graden in de schaduw) was hij lekker fris, maar het ziet er allemaal heel goed uit! Met Marc Peter gaat het eventjes wat minder. Hij ging door zijn rug met het wassen van Elias 494.

Lees meer »

Weerzien in Doha na een lange reis

Na een lange vliegreis is Elias 494 veilig geland. Ook Marc Peter Spahn mag uit quarantaine en zo ontmoeten ze elkaar weer op het immens grote wedstrijdterrein. Marc Peter en zijn team nemen alvast een kijkje in de stallen en verkennen de dressuurbaan voordat ze hun favoriete Friese hengst weerzien.

Lees meer »

Elias 494 op weg naar Quatar

De eerste vliegervaring voor Elias 494 zit erop. ‘Hij kent reizen en weet wat het is om een paar dagen van huis te zijn voor een internationale wedstrijd’, vertelt Marc Peter Spahn. ‘Maar dit is zijn eerste vliegervaring.’

Lees meer »

Elias 494 naar Quatar; als een topsporter in een 'bubbel'

Peter Spahn en Elias 494 zijn uitgenodigd om in Qatar mee te doen aan een CDI5* Grand Prix toernooi. Een heel avontuur en een uitzonderlijke reis waar een hoop voorbereiding aan vooraf gaat en waar een heel team van mensen bij betrokken is, vertelt Peter Spahn. ‘Het publiek ziet een Grand Prix van enkele minuten, maar het totale traject vraagt maanden voorbereiding met een heel team aan specialisten.’

Lees meer »

Elias 494 naar London

68,421% voor Marc Peter Spahn en Elias 494 in Londen 

Een hele mooie prestatie zetten Marc Peter Spahn en Elias 494 zojuist neer op de London Olympia Horse Show. In de korte Grand Prix lieten ze een nagenoeg foutloze proef zien, die een geweldige score opleverde van 68,421%. Belangrijker wellicht: het duo zette het Friese paard geweldig op de kaart op het Britse continent.

Lees meer »

Elias 494 en Peter Spahn in London: fit to compete

Marc-Peter Spahn, Elias 494 en supergroom Petra Hamstra zijn veilig aangekomen in Londen. Met een goede vetcheck zijn ze klaar voor de competitie. Peter maakt zich in Londen op voor zijn 100ste competitie wedstrijd. De overtocht is prima verlopen en het team heeft zich gesetteld bij de London International Horse Show. Ze bereiden zich in alle rust voor op de Grand Prix om donderdagmiddag 15 december.

Lees meer »