Marc Peter Spahn stijgt in FEI-worldcup ranglijst naar plek 10

Gepubliceerd op 17 december 2022 om 12:49

Met de prachtige prestaties in Londen, halverwege december, is Marc Peter Spahn in de FEI worldcup ranglijst gestegen naar plek 10. Daarmee ligt hij op koers voor een finaleplek voor de wereldbeker die verreden wordt tussen 4 en 8 april 2023 in de Verenigde Staten.

 

Ranglijst ruiters en amazones

Meteen na de Horse Show in Londen, publiceerde de FEI de tussenstand in de wereldbeker met de ranglijst van ruiters en amazones die scoren in de wereldbekerwedstrijden. Deze ranglijst is paard-onafhankelijk, de meeste hebben meer dan één ijzer in het vuur, de finaleplek wordt dan ook aan de ruiter/amazone gegund, ongeacht het paard. Met Londen, BRNO en Samorin wist Peter al 28 punten met Elias 494 en Jeroen Poll te verzamelen waarmee hij plek 10 van de lijst bezet. De koppositie wordt ingenomen door Ingrid Klimke. Er staan echter nog een flink aantal ‘cracks’ achter hem in de klassering, zoals Emmelie Scholten, Dorothee Schneider en Charlotte Fry. Met nog een aantal wereldbekerwedstrijden te gaan zullen zij nog wel klimmen in het klassement, waarmee het nog spannend gaat worden of Peter uiteindelijk echt een finaleplek mag invullen.

 

Finale in april in Nebraska

De finale van de wereldbeker vindt plaats tussen 4 en 8 april in Omaha, Nebraska in Amerika. Er zijn nog zes selectiewedstrijden te gaan, onder andere eind december in Mechelen, België en tussen 12 en 15 januari 2023 in Basel, Zwitserland. Peter hoopt op nog een uitnodiging voor een wereldbekerwedstrijd zodat hij met één of beide Grand Prix hengsten Elias 494 en Jeroen Poll aanspraak mag maken op een finaleplek.

 

 

Tekst phryso.com

Archief: Marc-Peter Spahn en Elias 494 © Digishots